Crisis of overvloed

Crisis, crisis en nog eens crisis.
Je kan geen krant open slaan of nieuwsprogramma bekijken of het woord crisis komt voorbij. Hypotheekcrisis, kredietcrisis, beurscrisis, voedselcrisis, milieu crisis, huwelijkscrisis, economische crisis etc. etc. Het maakt niet uit wat er tegen zit of zou kunnen gaan zitten. Het woord "crisis" is direct gevonden. Mensen worden bang gemaakt, maken zichzelf bang of worden gewaarschuwd voor mogelijk komende tegenspoed. Gedeeltelijk ook logisch want iedereen ziet dat we de wereld met z'n allen naar zijn eindje aan het helpen zijn. Iedereen ziet dat door de hebzucht en jaloezie het eigen leefgebied niet wordt verzorgd maar juist wordt verpest. Maar bijna niemand grijpt echt in. Oh nee?. Nee!

Overvloed.
Geen van alle bovenvermelde crisissen is niet op te lossen. Sterker nog; Alles is in principe al opgelost. Het enige is dat we er niet mee willen of kunnen omgaan. Vergeet niet dat we de wereld met onze fossiele brandstoffen blijven vervuilen en vergiftigen terwijl er al legio en legio alternatieven zijn om onze voertuigen te laten rijden zonder dat de natuur daar enige schade van ondervindt. Sterker nog, er is een methode van winnen van ethanol die vele en vele malen voordeliger is dan welke brandstof dan ook en ook nog eens een positieve waarde aan ons CO2 levert.

Onzin.
Nee het is geen onzin. Binnen nu en een aantal weken zal de wereld worden voorgesteld aan DE nieuwe manier van energiewinning. Het winnen van Ethanol uit "6 meter per jaar groeiende" bomen. Bomen die duizenden malen meer rendement leveren dan nu via de "graan" methode. Bomen die de natuur een stevig handje helpen en de problemen van energiecrisis en broeikaseffect ineens op zullen lossen. Bomen die vliegtuigen zullen laten vliegen. Bomen die auto's zullen laten rijden. Bomen die onze huizen zullen verlichten. Bomen die volledig in onze energiebehoefte zullen voorzien.
Onzin?. Nee. Absoluut niet. De enige echte milieuvriendelijke geldboom komt eraan. Nee. Hij is er al. Binnen nu en twee maanden zal de wereld kennis maken met dit product. Naast zonne energie, windenergie, water en andere natuurkrachten gaat de natuur nog een extra bijdrage leveren om ons in onze energie behoeften te voorzien. De enige crises die dan nog overblijven doen we ons gewoon zelf aan. Die hebben allemaal te maken met jaloezie en hebzucht. Maar als je via mijn methode leeft heb je daar ook totaal geen last van. Dan kan je ook zonder alle andere crises leven. Het leven is mooi. Het leven is heerlijk. Geniet van het leven. Elke dag weer. Geef, geniet, wees dankbaar, maak de juiste afspraken met jezelf en je wordt door liefde omgeven en krijgt alles in overvloed.

Filosofisch geleuter?
95% van de mensen zullen bovenvermeld verhaal niet geloven. Voor die 95% is het allemaal filosofisch geleuter. Voor die 95% is het zogenaamde toekomstmuziek of pure onzin. 95% zal mij dan ook nooit (willen) geloven en blijven zitten en geloven in het "gouden" kooitje waarin hij of zij zich nu verstopt. 95% zal kiezen voor die "zekerheid". Die 95% behelzen het principe "eerst zien, dan geloven" En als je dan laat zien dat het allemaal anders kan, dan geloven die 95% dat nog niet. Die 95% van de mensen veroordeel ik niet. Die 95% maakt die bewuste en wellicht onderbewuste keuze. Dat is gelukkig het recht dat iedereen van ons heeft. Geloven en maken van keuzes. Ik maakte tijdens de zwaarste en zwartste periode in mijn leven een paar keuzes waar 95% van de mensen ook zeker niet voor zou hebben gekozen. Dat ik blij ben dat ik die keuzes juist wel heb gemaakt moge duidelijk zijn. De 95% die mijn keuzes niet begrijpen of waarderen hoeven zich ook niet druk te maken over wat ik schrijf. Die kunnen mijn nieuwsbrieven opzeggen of ongelezen laten. Voor die andere 5% heb ik in de komende weken nog een aantal tips. Tips en adviezen over "kleine" veranderingen die grote voordelen opleveren. Tips om het leven van de ene op de andere dag totaal te veranderen. Tips voor aangenamer leven.

Geen opmerkingen: