Totaal aan de grond.

KAPOT of KANS 
Ik kan blijven hangen in wat me is overkomen en dat wat me is overkomen tijdens hartinfarct, faillissement,  burn-out en bijna-dood-ervaring prima gebruiken om te klagen. Dat zou een geweldige slachtofferrol kunnen zijn.

Het leven opgeven en klagen is een keuze.
Dat doe ik dus niet, en JIJ ook niet. Het leven is te mooi om terug te kijken op mislukkingen en gebeurtenissen die confronterend zijn en om die gebeurtenissen te misbruiken om de rest van het leven te vergallen. Het leven is veel mooier dan ik ooit had ervaren en waar ik dacht aan te zijn stuk gegaan. Wordt jouw leven bepaald door je (ex) baas, de mensen die je faillissement hebben veroorzaakt?,  mensen die 'het zo goed' met je voor hebben?, de buurt?, je familie?, Kortom; door een andere of misschien toch gewoon door jezelf? 

Ik schreef er een boek over
Het Diepe Dal Als Springplank

Of je dit boek wel of niet aan gaat schaffen doet er niet zoveel toe. Maar voordat je als (bewust hier aangekomen lezer) dit boek gaat bestellen of wilt negeren wil ik je vragen om onderstaande tekst door te nemen. De reden hiervoor is simpel. Je bent echt niet voor niets hier aangekomen en leest niet voor niets deze blog. Waarom zou je op een boek moeten wachten om je leven te veranderen. Waarom eerst failliet en hartinfarct, alles kwijt en financieel, emotioneel, lichamelijk en sociaal kapot moeten zijn voordat het leven werkelijk mooi wordt? Geef jezelf een kans. Een (h)eerlijke kans...........
Een (h)eerlijke kans.
Het leven is zo mooi dat je voor die mislukkingen je ogen niet moet sluiten doch (hoe hard, meedogenloos en confronterend ook) ze kunt gebruiken als meest harde en perfecte leerschool om het leven krachtiger en prachtiger te beleven. Ik leef nog en krijg elke seconde van de dag de kans om na mislukkingen en tegenslagen mijn leven intens(er) en bewust te beleven. Ik heb een keuze. Kiezen voor een (h)eerlijke kans of kiezen voor kniezen en afdalen en blijven hangen in een ondankbaar, ongelukkig en mopperend bestaan. Geweldig die mogelijkheid om te kiezen Ik kreeg en krijg een (h)eerlijke kans. Aangenamer Leven in Optima Forma.
 
Ik baal eigenlijk van mijn belerende teksten.
Want ik doe eigenlijk niets anders dan anderen.
Ik geef ook van die 'nutteloze' adviezen.
Adviezen in de trant van "pas op".
Gek zou je ervan kunnen worden.
Gek van al die goed bedoelde adviezen.
Gek en als je ze allemaal opvolgt en dan eigenlijk kiest voor een leven zonder (be)leven.


Ken je ze ook?
- Ga niet voor een baas werken want dan kun je worden ontslagen
- Ga niet als ZZP'er aan de slag want dan kun je failliet gaan
- Ga niet in zee met een multinational want dan word je uitgekleed
- Ga niet in zee met MLM want dat zijn allemaal oplichters.
- Ga niet groot inkopen want de markt kan instorten.
- Ga niet.... Pas op... Wees wel realistisch...

De Kenners
Is het je weleens opgevallen dat je dit soort 'adviezen' krijgt van mensen die niets met hun leven hebben gedaan. Mensen die niets hebben ondernomen. Mensen die alles beter weten. Oké ze zullen in een aantal gevallen een leuk spaarpotje, huis en auto hebben. Maar hebben ze ook werkelijk geleefd of zijn ze al 40-50 jaar aan het kasplant-principe bezig. Niets mis mee als dat hun of jou wens is en als dat wordt ervaren als gelukkig leven.

Maar wat gebeurt er echter als je die constante kriebel hebt
Die kriebel van:
Is dit het nu.
Is dit nu HET leven.
Is dit nu MIJN leven...
Dan wordt het tijd om je LOS te scheuren van gesproken adviezen.
Dan wordt het tijd om in jezelf en je ingevingen te geloven.
Dan wordt het tijd om JEZELF een kans te geven.
Dan wordt het tijd om OP TE STAAN als LEIDER.
Leider over jezelf
Leider over je leven.

Vertrouwen of controleren
Het moeilijkste gedeelte is het kiezen voor jezelf en het leiderschap te pakken en aanvaarden. Misschien ben je je leven lang al volgzaam geweest en heb je na eventueel gemopper, protesten, boze buien of harde woorden toch altijd gedaan wat er van je werd verwacht en wat je vond dat je van jezelf moest verwachten. En nu, nu ga je plotseling dingen doen die niemand van jou verwacht. Zelfs jij niet. Je gaat dingen zeggen en doen die totaal niet bij het beeld passen, Een beeld dat je omgeving (zoals jij nu denkt) en jij van je heeft. Een beeld waar je je misschien nog wel een beetje voor schaamt. En nu ga je naar een beeld waar je je waarschijnlijk helemaal voor schaamt. Je wordt 'naar buiten' namelijk totaal anders. Moeilijk, moeilijk, moeilijk. Wat te doen. Toch maar aan het oude vasthouden en 'gecontroleerd' en 'schijn' veilig verder? Of loslaten, wellicht tientallen strontkarren over je heen krijgen en vertrouwen dat alles goed komt? Het blijft een dilemma. Het blijft een keuze die jezelf moet maken. Het blijft jou leven. Jij bepaalt wat er met jou leven gebeurt (toch?) 

Wat heb je te verliezen - Wat heb je te winnen
Op het moment dat je in termen van verliezen denkt kun je de stap wellicht nog niet zetten. Je bent dan geestelijk waarschijnlijk (nog) niet los van alles wat echt of niet echt is. Op het moment dat je beseft dat alles wat je eventueel zou verliezen eigenlijk nu ballast is dat je leven nu remt, dus eigenlijk niet echt is, besef je dat je niets te verliezen hebt. Want is de liefde echte liefde op het moment dat je angst hebt dat iemand NIET meer van je houdt omdat je voor jezelf kiest en eerlijk en open alles wilt delen en zeggen en doen. Je mag je oprecht afvragen of die persoon dan -mocht deze je willen blijven controleren- wel echt van jou houdt. Echt houdt van diegene die jij werkelijk bent. Of houdt zij of hij van iemand die jij eigenlijk niet bent of wilt zijn? Tsja, dat weet je pas als je de keuze maakt om het leven werkelijk te leven zoals jij dat wilt. Wie houdt wie en wanneer voor de gek. 

Zakelijk Succes
Niet alleen in de liefde en je sociale omgeving maar ook zakelijk durven te winnen komt soms over als een hele vreemde stap. Een vreemde stap die mensen moeilijk zullen kunnen of willen volgen en ook met 'grote' regelmaat zullen veroordelen. Durven te winnen is namelijk ook durven te winnen in afscheid nemen van mensen die als ballast aan je kleven. Mensen die van je profiteren en je, indien mogelijk, eerst uitpersen als een sinaasappel en je daarna, als de vrucht leeg is en de sappen er tot de laatste druppel zijn uitgeknepen, weggooien als een overbodige sinaasappelschil. Als je denkt dat dat met jou niet zal gebeuren (dat dacht ik namelijk) dan ben je in ieder geval in staat om jezelf op een totaal verkeerd spoor te zetten. Kortom; vertrouw gerust, graag zelfs doch weet het verschil tussen vertrouwen en naïviteit te onderscheiden. Dat is lastig want mensen (zoals jij en ik?) die vanuit goed vertrouwen de wereld bekijken wensen daar ook niet van af te wijken en zullen, ondanks alle tegenslagen en klappen die ze hebben opgelopen door hun positieve inslag, onder geen beding afstand willen doen van hun positieve instelling. Wees daar gerust trots op en blij mee want het is een fantastische eigenschap die je bezit. Een eigenschap waardoor je de nodige klappen zal oplopen doch ook een eigenschap die je sterker en gelukkiger maakt dan ooit gedacht.    

Wat te doen als je werkelijk wilt winnen.
Laat los en pak vast. Laat los wat je remt en pak vast wat je wilt doen. Even loslaten van alles waar je angst voor hebt om te verliezen zal als gevolg hebben dat je angsten worden omgezet in de wetenschap dat je niets zal verliezen doch dat alles wat afvalt slechts ballast was. Kies eerst voor jezelf. Houd eerst van jezelf. Behandel jezelf zoals je diegene waar je de meeste bewondering voor hebt, die je het meeste lief hebt en die je het beste van het beste gunt wilt behandelen. Draag jezelf op handen en laat (je) de wereld zien wat liefde, respect, eerbied inhouden. Houd van jezelf, wees 1.000.000.000.000.000% eerlijk tegen jezelf en ook tegen anderen. Ook al doet dat soms pijn. Blijf eerlijk. Blijf trouw. Blijf oprecht en blijf winnaar door te durven winnen. Als je durft te winnen zul je door sommigen worden verlaten en de bekende strontkarren zullen over je heen denderen maar je verliest nooit. Wees je idool. Wees je voorbeeld in alles.

Pak de leiding over jezelf.
Durf te winnen.
Wees JE leider.
Hoe herken je de leider in jezelf?
- De leider is visionair en wordt niet door iedereen begrepen (5% is veel)
- De leider stelt een helder doel en heeft altijd het uiteindelijke doel altijd in gedachte.
- De leider doet altijd de belangrijke zaken eerst (Geen smoesjes of omwegen)
- De leider is pro-actief (Pakt aan en geeft zichzelf het goede voorbeeld)
- De leider denkt altijd win-win. (Geen plaats voor profiteurs of verliezers)

Gebruik jouw en mijn kennis en ervaring
http://www.pumbo.nl/boek/hetdiepedal

Geen opmerkingen: