Het feest van (h)erkenning

Wil je dat de wereld werkelijk Aangenamer wordt?
Ook jou wereld verandert elke seconde. Het vervelende is echter dat je het meestal zomaar aan je voorbij laat gaan en niet beseft. Maar elke seconde krijg je weer de kans om die klik te maken die jouw wereld aangenamer maakt. De klik van bewust worden. De klik van de enige echte overwinning. De overwinning op jezelf. Het zien van het wonder. De klik van totale rijkdom. De klik van het zien van JOUW Wereld van Aangenamer Leven.

De schaapsherder

Op het moment dat een natuurlijk leider de kudde ontvalt of aan de kudde vraagt zelf verantwoording te nemen ontstaat er in de meeste gevallen machtsvacuüm. De schaapsherder is weg, laat een gat achter, heeft vooraf aangegeven welke kant de kudde wellicht het beste op zou kunnen gaan om de sappige weide te bereiken doch de kudde weet zich geen raad. Er staan bokken op die om het hardst roepen wat de weg is en wie de nieuwe leider is. De meute gaat mee lopen blèren, gaat door elkaar rennen, splitst zich en komt overal terecht doch niet op de plaats van bestemming. Gebeurt dit jou in jouw bedrijf ook?

Pim Fortuyn.
In politiek geldt hetzelfde. Velen nemen direct al stelling in als je de naam Pim Fortuyn uitspreekt en kunnen je exact vertellen wat ze over hem en zijn denkbeelden denken. Doch op het moment dat Pim Fortuyn werd vermoord werden niet alleen zijn ideeën vermoord, grepen zijn tegenstanders (zowel intern als extern) de kans om zijn woorden net iets anders uit te leggen dan hij had bedoeld, kwam er verdeeldheid, werden de plannen door iedereen anders ingevuld en was de werkelijke kracht weg om zijn plannen uit te voeren. Tientallen surrogaat leiders rolden over straat, gingen vechten tegen de maatschappij en tegen elkaar, interpreteerden bijna allemaal een net iets andere versie van wat Pim bedoelde en leidde de partij en gedachtegoed op het gemak naar de afgrond.

'Als God zwijgt kun je hem laten zeggen wat je wilt.
Ook als je over God praat nemen diverse mensen direct al stelling. Je mag toch zomaar niet over God praten. Foei, foei. Maar diezelfde mensen die God vrezen en angst de boventoon laten voeren eisen wel van God dat God dagelijks een wonder verricht. Anders bestaat God eigenlijk niet. Het is de schuld van God want hij had beloofd dat de wereld aangenamer zou worden. God zou ervoor hebben moeten zorgen dat de wereld en ik rijk en gelukkig zouden zijn want daar heeft de wereld en alles en iedereen die erop leeft recht op. Ook ik. God heeft me beloofd dat als de wereld aangenamer zou worden we konden leven in alle rijkdom die de wereld biedt. God zou me warmte geven. Waarom voel ik dan geen warmte?. Waarom is de wereld dan niet aangenamer? Het is God zijn schuld. God laat de wereld barsten. God is alleen maar aan het klagen en zeuren. God doet pijn. God doet niets wat de wereld echt aangenamer maakt. God bestaat niet. Of ben ik nu door deze tekst God aan het verloochenen?'

Kwetsend of (h)eerlijk
Bovenstaande tekst kan voor mensen heel kwetsend zijn. Je zou het lastering kunnen noemen. Maar de vraag is; doet men zelf mee aan deze lastering? Nee? Vult u de naam van uw vijand in waar God staat en lees de tekst opnieuw. Klopt het dat u de schuld ook aan 'God' geeft? Vul nu uw eigen naam in waar God staat en lees de tekst opnieuw. Schrik niet of schrik gerust.

Wonderen bestaan.
Wat die wonderen aangaat; die bestaan. Kijk rond je heen en zie elke dag elke seconde dat een rups een vlinder wordt. Dat de wereld een prachtige plaats is. Dat de domheid van de mens oneindig is door het niet willen weten dat het belangrijk maken van bijzaken nog dommer maakt. Geniet. Zie hoe blauw de zee is en dat het een wonder is dat je ademt, de vissen zwemmen en de regen, zon, lucht, voedingsbodem en kern de planten laat groeien. Wees niet verblind. Zie dat wonderen bestaan. Zie dat ook jij wonderen kan en mag verrichten. Vul op de naam van God nu LIEFDE in. Accepteer geen (mede)lijden en wees de leider over jezelf. Overwin jezelf. Maak de wereld Aangenamer. Wonderen bestaan. Kijk maar in de spiegel.

1 opmerking:

Anoniem zei

hi arno

je schrijft over God, en verwoord gedachten van mensen.
Nu is het zo dat mensen altijd goed zijn in smoesjes vertellen om dingen niet te hoeven doen.
Dus je gaat niet lezen in de bijbel OMDAT God er een puinhoop van maakt enz.

Echter de mens wordt voor de KEUZE gesteld welke kant hij op wil.
DIE vrijheid maakt dat God niet ingrijpt, immers anders was er geen sprake van vrijheid van keuze.

WEanneer je dan de verkeerde kant op gaat grijpt HIj in....niet dus!

Dus mesnen steek eerst de hand in eigen boezem, VOORDAT je iemand anders gaat beschuldigen.
JIJ bent degene die dingen aan en bij jezelf kan veranderen, daty kost moeite/tijd/energie/doorzettingsvermogen..maar uiteindelijk zo beloof ik je ., zakl het de moeite waard blijken te zijn

joep