Nooit meer failliet - Nooit meer schuldsanering

Het grote verschil.
Mensen die een faillissement of schuldsanering achter de rug hebben, hebben over het algemeen een veel betere basis dan mensen die weinig of geen tegenslag gekend hebben. In Amerika is faillissement een breed geaccepteerd en zelfs soms zeer gewaardeerd onderdeel van goed management. Een prima ondernemer moet eerst ondervinden waar de valkuilen liggen en welke fouten in de toekomst te vermijden. In Nederland is het faillissement de aanleiding om de persoon die failliet is gegaan nog eens stevig publiekelijk te veroordelen en vernederen. Het liefst zouden de veroordelers zien dat de failliet persoon aan de schandpaal genageld zou worden en daar de rest van zijn leven aan vast zou zitten.

Maar dat doen we dus niet.
Als je failliet bent gegaan, fouten hebt gemaakt, in de goot bent beland of geschopt, en alle zelfvertrouwen en zelfrespect kwijt bent, ben je snel geneigd om toe te geven aan de veroordeling van buitenaf. Je bent een mislukkeling.
MOOI NIET DUS. Jij bent juist de persoon die op keiharde wijze heeft ervaren waar je fouten hebt gemaakt, wie je nimmer had moeten vertrouwen, en hoe vervelend de wereld op een aantal punten in elkaar steekt.

Je bent gezegend met een nieuw zintuig.
Al met al heb je eigenlijk een zesde of zevende zintuig ontwikkeld waardoor je de wereld vele malen beter doorziet. Een zintuig waardoor je veel sterker kan worden. Een zintuig waardoor je weet wie je wel en niet kan vertrouwen. Een zintuig waarmee je je eigen krachten en tekortkomingen weet te herkennen.

Flauwe kul
Ja, zal je zeggen, maar wat heb ik aan die nonsens als ik nu in de put zit en nu geld nodig heb. Hoe kan ik nu zorgen dat mijn gezin kan eten. Hoe kan ik nu de pijn en agressie die ik voel van me afwerpen. Hoe kan ik nu verder..

Tijd en bewust denken en doen als medicijn.
Eigenlijk is het heel simpel.
De pijn die bij faillissement en WSNP hoort is een dusdanige, door merg en been gaande, pijn dat je het in eerste instantie voelt als ongeneesbaar en onoplosbaar. Maar hoe lullig en wijsneuzig het ook klinkt: Tijd en je verstand brengen de oplossing. Neem je tijd, gebruik je verstand, stap uit de negatieve gedachten, wees eerlijk tegen jezelf, VERGEET en/of VERGEEF de anderen die jou in deze situatie hebben gebracht. Kies heel bewust voor jezelf. Maak afspraken met jezelf. Gewoon hele simpele afspraken. Afspraken waarmee je niemand kwetst en juist jezelf een pluim geeft. KOM DIE AFSPRAKEN NA.

Ongekende hoogte.
Ook al voel je het nu nog niet zo, toch zal je snel merken dat door je andere gedachten, houding en levenswijsheid je dagelijks stapje voor stapje uit het diepe dal kruipt en ongemerkt naar grote hoogte stijgt. Een hoogte waar voorheen je niets van wist. Een hoogte die je alleen kan bereiken als je weet wat je moet doen om niet in het diepste dal te vallen en het juiste pad te kiezen.

Klim vanaf vandaag uit het dal.
Kies vanaf vandaag voor Aangenamer Leven.

Geen opmerkingen: